Meninger mot strømmen

Meninger mot strømmen

Klippe, klippe.....

Ikke akkurat det alle andre mener.

Sjukefravær? Ja takk!

Helse og sånnPosted by Kirsten Flagstad Tue, January 05, 2010 20:26:06
Det er mye snakk sjukefravær om dagen. Det virker som om sjuke blir friskere hvis de får mindre penger for å holde seg hjemme i senga og bli friske.

Min erfaring er at folk ofte truer seg på jobb, sjøl om de absolutt burde holdt seg borte noen dager – de blir ikke en gang trukket i lønn.

For omtrent et år siden var en kollega usedvanlig blek om nebbet noen dager. Han sa litt lite, og holdt seg litt for seg sjøl, men han kom på jobb og deltok på alle møter. Produktiviteten var kanskje litt lavere enn vanlig.

Jeg hadde foran meg en usedvanlig festlig helg, med vennelag fredagskvelden og 50-årsfeiring for en god venninne lørdag. Det ble det ikkeno av.

Fredagskvelden tilbrakte jeg på «veslehuset», med fri flyt i begge ender. Lørdag var jeg litt bedre, men turte verken spise eller drikke eller forlate huset. Festlighetene gikk bokstavelig talt i «dass».

Mandag var jeg nesten bra igjen og gikk på jobben. Klagde naturligvis, og syntes synd på meg sjøl. Det viste seg at jeg ikke var den eneste som hadde tilbrakt helgen på do, og noen kolleger var der ennå.

Da forteller min kollega at han også hadde vært dårlig, faktisk hele forrige uke. Men han hadde akkurat orket å kreke seg på jobb. Alle hjemme hos ham hadde vært sjuke også. Sikkert noe smittsomt....

– Tusen takk for at du ofret deg, sa jeg. smiley Ikke veldig blid.

Det fins sikkert folk som skulker og tar seg en «tredagers-egenmelding-ferie» når det passer dem. Jeg har ennå ikke møtt noen. (Snarere tvert i mot.)

Svineinfluensaen gjør at folk er litt flinkere til å holde seg unna arbeidsplassen når de er sjuke og smittefarlige, men det varer nok ikke så lenge.

Jeg skulle ønske vi kunne bruke kreftene på å forebygge, slik at folk kan holde seg friske. Det vil garantert få ned sjukefraværet og være det beste for alle.

Hva trenger du for å ta ansvar for egen helse?
  • Comments(2)//blogg.motstrom.net/#post15