Meninger mot strømmen

Meninger mot strømmen

Klippe, klippe.....

Ikke akkurat det alle andre mener.

Litt er bedre enn ingenting

Helse og sånnPosted by Kirsten Flagstad Sun, February 07, 2010 18:33:08
eller

Starten på et nytt prosjekt

Det er alltid mye man kan tenke seg å begynne med. Jeg tenker ofte at jeg skal blir flinkere til en hel masse. Nå tenker jeg på yoga.

I høst har jeg fulgt et nybegynnerkurs i yoga. Og nå, i 2010, har jeg fortsatt å møte opp hver torsdagskveld. Men jeg har ikke merket så mye. Jeg er kanskje blitt litt mykere, og har fått litt bedre kontroll på pusten, men der stopper det.

Derfor har jeg bestemt meg for å følge yogalærer Margaret Heldors råd: Gjøre yoga hver dag. Å tro henne når hun sier at litt er bedre enn ingenting. Være tålmodig, og legge merke til hva som skjer i kroppen. Noen minutter hver dag, det får jeg til hvis jeg vil.

For å være sikker på at jeg skal gjennomføre dette, vil jeg dele det her på bloggen, på facebook og på twitter. Jeg skal leve opp til @abrenna sitt slagord, «Står det ikke på nett så har det ikke skjedd».

I dag er det søndag 7. februar, og dag tre i det nye prosjektet.

Slik begynte det:

Fredag 5. februar gikk jeg ut av senga klokka fem, dusjet og kledde på meg, satte klokka til å ringe om 30 minutter og begynte på Margarets forslag til morgenprogram:

Rolig pust på gulvet. Myke opp ryggen ved å rugge fram og tilbake. Solhilsen fem ganger. Død stille. Indre massasje. Trekantstillinger. Ryggstrekk. Pusteøvelser. Og en kort avspenning til slutt. (Når klokka ringer jeg avslutte, for å rekke alt som skal gjøres før jeg drar på jobben.)

Lørdag var det faktisk litt verre. Jeg hadde god tid. ingen vekket meg og jeg tenkte at jeg kanskje skulle ta et annet program, litt seinere på dagen. Men så gjorde jeg morgenprogrammet likevel.

Og i dag, søndag, gjorde jeg det samme. Pluss at jeg tok en avspenningsøvelse på formiddagen. En bra start på yogaprosjektet, om jeg så skal si det sjøl.

Planen:

I morgen er det mandag, mørkt og sikkert iskaldt ute. Første delmål er å gjøre morgenyoga hver dag i ei uke. Det tar visstnok seks uker å etablere en ny vane. Det er målet på litt lengre sikt.

Litt er bedre enn ingenting, det er faktisk forskjellen.

Historien fortsetter i morgen kveld......


  • Comments(0)//blogg.motstrom.net/#post16