Meninger mot strømmen

Meninger mot strømmen

Klippe, klippe.....

Ikke akkurat det alle andre mener.

Vinterføre

BygdelivPosted by Kirsten Flagstad Wed, October 27, 2010 20:20:17

Det er mye bra med å bo i bygde-Norge. Utsikt, god plass, kjøkkenhage og turterreng rett utafor stuedøra – for å nevne noe. Det verste er bilkjøring. Skal du noe sted, må du kjøre bil. Alltid.

De fleste nordmenn regner seg sjøl som bedre enn gjennomsnittssjåføren. Det gjør ikke jeg. Jeg innrømmer at jeg er ganske dårlig til å kjøre bil. Dessuten liker jeg ikke å sitte bak rattet. Da er det ikke så smart å bosette seg på et sted med bare fem (!) daglige bussavganger.

Men her sitter jeg. Ganske fastgrodd etter 20 år. Og fremdeles like dårlig til å kjøre bil på vinterføre.

Den første snøen kom for et par dager siden, og i går måtte jeg ut med reportasjebilen. Men det var tørt, fint vinterføre, og jeg møtte bare ett vogntog på tur over Eggeåsen. Sjåføren tok det med ro og ventet ved nærmeste møteplass slik at jeg kunne passere trygt. Det gikk helt fint, både fram og tilbake til møte med fylkesmannen i Vang.

Men i morges snødde det tett. Det var stapp mørkt, og jeg var nødt til å kjøre reportasjebilen ned til jobben. Det var ingen foran meg, og ingen lys å kjøre etter. Elger og rådyr holdt seg heldigvis unna, jeg så ikke så mye som en katt. For sikkerhets skyld kjørte jeg ganske sakte. Holdt 60 i 80-sonen, og slakket av på gassen før hver eneste sving. Tenkte at nå er det mange som blir irritert, jeg samler sikkert kø. Kjerringer skulle ikke kjøre om vinteren.

I mørket oppfattet jeg at bare én bil lå rett bak meg, men hun prøvde ikke å kjøre forbi. Kanskje er vi flere kjerringer som ikke liker årets første tur med snøslaps.

Litt før halv åtte parkerte jeg ved avishuset. En time seinere var reportasjebilen på vegen igjen.

Oppdrag: Kollisjon i Vestre Slidre. Heldigvis uten meg bak rattet.

  • Comments(2)//blogg.motstrom.net/#post22