Meninger mot strømmen

Meninger mot strømmen

Klippe, klippe.....

Ikke akkurat det alle andre mener.

Skummelt eller farlig

Life, the Universe and Every..Posted by Kirsten Flagstad Tue, November 16, 2010 19:56:28

I dag gikk jeg over isen på Heggefjorden for første gang i vinter. Det er alltid litt skummelt, selv om isen var undersøkt (13 cm stålis, minst) og godkjent av fornuften. Det er ikke farlig å gå på så tjukk is.

Når det dundrer og smeller er det fordi kulda gjør at isen blir enda tjukkere, den beveger seg kanskje litt. Det er kjempeskummelt når du er midt utpå, men ikke farlig.

Sprekkene som synes i overflaten kommer ikke til å åpne seg og sluke skikkelsen som går med lette skritt. Vannet er overvann som tyter opp av sprekkene. Det er ikke farlig, men i grunnen ganske skummelt.

Det er litt skummelt å gå alene i skogen etter at det er blitt mørkt.

Man kan jo lure på hvorfor det er nødvendig å gå i skogen i mørket. Men den som bor i grisgrendte strøk og har hund gjør det ofte. I alle fall gjør jeg det. For selv om jeg synes det er litt skummelt, vet jeg at det ikke er farlig. Elger, gauper, ulver og rever passer seg, bjørner og grevlinger er gått i hi. Skumle (tobeinte) typer ligger neppe på lur midt inne i skogen.

Så er det mange ting som ikke er skumle, men som er farlige likevel.

Å kjøre bil om vinteren kan være skummelt, men oppleves ikke sånn. Det er ganske farlig, særlig etter at det er blitt mørkt.

Å kose seg med god mat og godt drikke i sofakroken dag etter dag, kveld etter kveld er ikke det minste skummelt. Det er faktisk veldig koselig.

Men for mye av det gode kan rett og slett være livsfarlig. Og det er ganske nifst.

  • Comments(0)//blogg.motstrom.net/#post29