Meninger mot strømmen

Meninger mot strømmen

Klippe, klippe.....

Ikke akkurat det alle andre mener.

Få ting gjort

Life, the Universe and Every..Posted by Kirsten Flagstad Wed, December 08, 2010 20:41:58
Jeg har nettopp oppdaget David Allen og hans bestselger «Getting Things Done» (GTD). Kort fortalt er det en beskrivelse av hvordan du kan få gjort alt du skal og må og enda ha tid til overs. Øke din personlige effektivitet. Få kontroll.

Hvis du vil lese om GTD på norsk kan du for eksempel besøke Morten P. Røviks teknoblogg. Til avisa Vårt land har Røvik fortalt hvordan man kan gjøre julekaos til kos. Jeg kom tilfeldigvis over avisa og bestemte med for å forsøke.

Det første jeg gjorde var å liste opp alle juleoppgavene. Og da mener jeg alle. Fra julekort (innkjøp-skrive-sende) til gaver til bakst og rengjøring. Alt delt opp i enkeltoppgaver .

Oppgavene ble organisert i prosjekt, (julekort, julegaver, julebakst og rengjøring,). Jeg bestemte dessuten hvor og når jeg skulle gjøre oppgavene. I skrivende stund er to sorter småkaker i boks, i morgen skal jeg etter planen bake nøttekaker og mandelkaker.

Julegaveideene ble notert etter hvert som de datt ned i hodet mitt og puttet inn i GTD-systemet . Noen gaver skal sendes og må kjøpes inn tidligere enn andre. noen kjøpes lokalt og noen bestilles på nett. GTD hjelper meg. Jeg har en følelse av kontroll.

Den viktigste årsaken til at GTD er kult, er at jeg kan bruke dingsene mine til å organisere. Jeg bruker et program som heter Omnifocus, og det fins både til mac, ipad og iphone. (Programmet er ikke gratis, så det ble førjulsgaven til mor.)

Dingsene synkroniserer seg med hverandre, og det er lett å se hva som må gjøres. Det kuleste er når jeg kan krysse av for fullført oppgave. Det er en stor fordel at jeg slipper å gå rundt å huske på alt jeg må gjøre.

Årets pepperkakebaking (med de nå store barna) er planlagt til 21. eller 22. desember.

Det er tradisjon.


GTD er en måte å gjøre julestria litt morsommere på. Det er i hvert fall gøy når ting er gjort. Og selv om ikke alt er kos, så er det i alle fall ikke kaos.

Du kan lese mer om GTD her.

  • Comments(0)//blogg.motstrom.net/#post31