Meninger mot strømmen

Meninger mot strømmen

Klippe, klippe.....

Ikke akkurat det alle andre mener.

Innbilt virkelighet

IdeerPosted by Kirsten Flagstad Thu, May 28, 2009 20:41:19

Fremskrittspartiet og medieledere har en viktig ting felles: De liker ikke virkeligheten, og håper at ubehagelige fakta bare er innbilning.

Frenskrittspartiets landsmøte vedtok at klimakrisen ikke eksisterer, og at finanskrisen er nesten over.

Klimavariasjoner har det nemlig alltid vært, og det er lite vi mennesker kan gjøre for å påvirke naturen. Dermed er det vedtatt og bevist at klimaendringene ikke er menneskeskapt, og at vi ikke trenger å endre adferd. Det vil ikke nytte likevel.
Ferdig med den.

Finanskrisen er nesten over, og med Frps politikk vil det meste ordne seg for nordmenn. Hvis Ola og Kari Nordmann har vett til å stemme riktig til høsten.

Norske medieledere oppfører seg på samme måte. Annonseinntektene går ned, og opplagene stuper. Men det skyldes nok finanskrisen, og vil snart gå over. Løsningen er å jobbe enda hardere for å skaffe nyheter som folk vil lese. Kvalitetsjournalistikk finner man først og fremst i trykte medier.

Papiravisene er i trøbbel, men det er ikke fordi folk er uinteressert i nyheter. Men flere og flere velger å lese nyhetene på nett, eller de laster ned nyhetsinnslag fra radio eller tv når det passer dem. De trenger ikke vente til avispressene går og papiravisene kommer på gata eller i postkassa med gammelt nytt.

Nyheter får man dessuten mange steder: Facebook, twitter og blogger. Nyheter på nett må ikke leveres av journalister. Det er fritt fram for alle fugler som vil kvitre.

Framtidsretta medieledere er i full gang med å utforske nye muligheter. De innser at annonsekronene ikke kommer til å strømme inn igjen uten videre, og at opplaget vil synke. Men det er fremdeles viktig å formidle nyheter og å hjelpe folk flest med å forstå en komplisert hverdag. Noen må være vaktbikkjer, pressens oppgaver er ikke borte.

Men uttrykket er i forandring. Fra enveiskommunikasjon og informasjon fra avissider, til dialog og interaksjon på nett. Det er spennende og skremmende. Spennende fordi det gir mange nye muligheter til å nå leserne, Skremmende fordi en nummer-en-avis på nett aldri vil ha samme posisjon i lokalsamfunnet.

Hva gjør den gammeldagse medielederen? Han mener han at det alltid har vært variasjoner i opplag og annonseinntekter, og at det beste er å fortsette med det han kan: Lage god avis. Resten vil ordne seg, håper han. Akkurat som Frp og klimakrisen.

Men det er noen ting som ikke går over av seg selv: hull i tennene, å være tissetrengt, hår som er blitt for langt, klimakrise, ny mediehverdag. Og det blir egentlig bare verre og verre hvis du ikke handler.

  • Comments(0)//blogg.motstrom.net/#post4