Meninger mot strømmen

Meninger mot strømmen

Klippe, klippe.....

Ikke akkurat det alle andre mener.

«Nytt og nyttig»

Life, the Universe and Every..Posted by Kirsten Flagstad Sat, October 30, 2010 23:06:14

Jeg har reservert meg mot direkte reklame. Derfor er det sjelden det kommer gøyale blader med «kjekt å ha» i postkassa. Men fordi jeg en eller annen gang har kjøpt noe fra «Nytt og nyttig» kommer det av og til en fargerik katalog med navnet mitt på.

Og den er stappfull av ting som du ikke ante at du trengte, men som sikkert kan være nyttige. Det aller morsomste er tekstene, og særlig adjektivene.

Stilig, praktisk, festlig, kjekk deilig, behagelig, perfekt, elegant, nydelig, kjempeflott, morsom, enkel – beskriver varene på katalogens forside. Inni blir det enda bedre. Der blir det i tillegg herlig, fantastisk, lekkert, miljøskapende, vakkert, syngende og trygt. For å nevne noe.

Prisene er ikke avskrekkende, og du er garantert effekt. En «festlig kakespade i plast som spiller ”Happy birthday” når du tar i håndtaket. Vil garantert skape stemning i bursdagsselskapet!» Kun 79 kroner.

Hvis jeg bestiller en julegavepakke til 299 kroner blir jeg garantert fornøyd, og jeg får produkter fra katalogen verdt 1000 kroner.

Men når jeg blar og leser om nydelige englefigurer (99) , buksen som ikke krøller «selv etter timer på bingoen» (169) og moppetøfler «som gir meg rene gulv mens jeg går rundt i huset» (59), fettforbrenningsbelte (79) og nesehårfjerner (79), så tenker jeg at jeg ikke har så lyst på den pakka. Den må jo være utrolig stappfull.

Ikke en gang om jeg får med hårnett som holder frisyren på plass mens jeg sover (49) eller en klatrende julenisse (99) vil jeg ha den pakka. Slik er det.

(Men selve katalogen er morsom. Egner seg fantastisk godt til høytlesning. Det blir garantert god stemning.)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.