Meninger mot strømmen

Meninger mot strømmen

Klippe, klippe.....

Ikke akkurat det alle andre mener.

I natt la isen seg

BygdelivPosted by Kirsten Flagstad Tue, November 10, 2009 22:33:20
Natt til 10. november la isen seg på Heggefjorden. Det kalde, mørke vannet er blitt hardt. Mer enn seks måneder med kulde ligger foran oss. Lenge kommer det til å være både kaldt og mørkt.

Nå er håpet at det blir flere kalde, klare netter. Jeg vil ha stålis, slik at jeg kan begynne å bruke isen. Når den måler 8 cm (minst) skal den være trygg. Dersom snøen holder seg unna tar det ikke mange dager. Men den første turen er alltid skummel.

Kulda gjør at det dundrer og smeller i isen. Ikke farlig, egentlig trygt, men ganske nifst. Den første turen er verst. Men om et par uker er det lettere å gå med friskt mot og faste skritt.

Sikker is betyr snarvei til Løkjeshøvda, 698 meter over havet. En flott trimtur på beina eller på truger. Ikke så langt i luftlinje, men høydeforskjellen er 210 meter. Bikkja kan løpe løs hele vegen, vi møter vanligvis ingen.

Egentlig er det fint at isen har lagt seg. Med hodelykt og truger skal jeg nok få brukt Heggefjorden. Det fins ikke dårlig turvær, bare dårlige unnskyldninger.

Om bare seks uker snur sola, og det går mot lysere tider. Og om seks måneder er det like før isen går, sol og vakkert vårvær.

Dette går fint smiley

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Einar Wed, November 11, 2009 15:14:49

God tur